Przepis i sposób przygotowania na: Kottbullar w sosie śmietanowo - musztardowym
Przyrządzić sos. Roztopić masło na małym ogniu i połączyć z musztardą. Stopniowo dodawać śmietanę, cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem i dodać koperek.
mięso mielone wołowo-wieprzowe | 500 g |
cebula | 1 sztuka |
jajko | 1 sztuka |
bułka czerstwa | 1 sztuka |
mleko | 250 ml |
Musztarda rosyjska Prymat | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Majeranek suszony Prymat | |
Ziele angielskie mielone Prymat | |
masło do smażenia |
kwaśna śmietana | 120 g |
Musztarda sarepska Prymat | 3 łyżki |
masło | 3 łyżki |
koperek | 1 łyżka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: