Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasola czarna
100 g -
jarmuż
100 g -
jajko
1 L -
pomidory suszone Smak
3 szt. -
mąka gryczana
1 łyżka -
cebula
1 średnia -
masło klarowane
1 łyżka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
ząbek czosnku
2
Przepis i sposób przygotowania kotlety/ciastka z czarnej fasoli i jarmużu (z piekarnika)
Jarmuż opłukać.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.
Do rozdrabniacza wsypać odcedzoną i wystudzoną fasolę, jarmuż, cebulę, czosnek, suszone pomidory i jajko. Uruchomić urządzenie i rozdrabniać do pożądanej grubości. Do masy dodać mąkę gryczaną, formować w rękach kulki, ułożyć na papierze do pieczenia na blasze.
Piec około 15 do 20 minut w 170 stopniach.
Smacznego.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się