Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety/ciastka z czarnej fasoli i jarmużu (z piekarnika)

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola czarna 100 g
jarmuż 100 g
jajko 1 L
pomidory suszone Smak 3 szt.
mąka gryczana 1 łyżka
cebula 1 średnia
masło klarowane 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 2

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety/ciastka z czarnej fasoli i jarmużu (z piekarnika)

Fasolę namoczyć przez noc. Przepłukać i ugotować na miękko w osolonej wodzie.
Jarmuż opłukać.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.
Do rozdrabniacza wsypać odcedzoną i wystudzoną fasolę, jarmuż, cebulę, czosnek, suszone pomidory i jajko. Uruchomić urządzenie i rozdrabniać do pożądanej grubości. Do masy dodać mąkę gryczaną, formować w rękach kulki, ułożyć na papierze do pieczenia na blasze.
Piec około 15 do 20 minut w 170 stopniach.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.10.2015 21:23
jakie składniki :)
Futka 22.03.2015 22:04
Wspaniałe, pomysłowe, zdrowe i przepyszne kotleciki :)
Renata9 22.03.2015 18:39
Zdrowo i bardzo smacznie :-)
Kolorowa 22.03.2015 17:55
fajny przepis ;)
kasienka23 22.03.2015 17:23
ciekawy przepis, nie robiłam jeszcze takiego dania a chyba warto zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak