kotlety/ciastka z czarnej fasoli i jarmużu (z piekarnika)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czarna

    100 g
  • jarmuż

    100 g
  • jajko

    1 L
  • pomidory suszone Smak

    3 szt.
  • mąka gryczana

    1 łyżka
  • cebula

    1 średnia
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • ząbek czosnku

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc. Przepłukać i ugotować na miękko w osolonej wodzie.
Jarmuż opłukać.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.
Do rozdrabniacza wsypać odcedzoną i wystudzoną fasolę, jarmuż, cebulę, czosnek, suszone pomidory i jajko. Uruchomić urządzenie i rozdrabniać do pożądanej grubości. Do masy dodać mąkę gryczaną, formować w rękach kulki, ułożyć na papierze do pieczenia na blasze.
Piec około 15 do 20 minut w 170 stopniach.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 04.10.2015 21:23
jakie składniki :)
Futka 22.03.2015 22:04
Wspaniałe, pomysłowe, zdrowe i przepyszne kotleciki :)
Renata9 22.03.2015 18:39
Zdrowo i bardzo smacznie :-)
Kolorowa 22.03.2015 17:55
fajny przepis ;)
kasienka23 22.03.2015 17:23
ciekawy przepis, nie robiłam jeszcze takiego dania a chyba warto zrobić :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat