Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

  • mąka pszenna

  • mąka ziemniaczana

  • só, pieprz

  • śmietana

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę.Dodać jajko, mąkę pszenną i odrobinę mąki ziemniaczanej, doprawić solą i pieprzem.Dobrze wyrobić.Formować spore i płaskie kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Grzyby umyć, jeśli suszone to wcześniej namoczyć.Ugotować, dodać mąkę rozrobioną w odrobinie wody, a następnie śmietanę(1-2 łyżki), doprawić solą, pieprzem, kucharkiem.Sosem polać kotlety.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 12.05.2012 11:16
pyszne
bami 20.02.2012 18:45
Apetycznie się prezentuje to danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat