Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i cebulką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 szt
mąka pszenna 15-20 dag
cebula 3 szt
pieczarki 1/2 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 i 1/2 szklanki
masło klarowane 3 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i cebulką

Ziemniaki gotujemy- lekko studzimy i mielimy w maszynce do mięsa razem z 1 cebulą.
Do masy dodajemy jajka, mąkę, sól i pieprz- wyrabiamy gładkie ciasto.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Pieczarki obieramy i kroimy następnie smażymy z pokrojoną w piórka cebulą na maśle klarowanym aż będą rumiane- przyprawiamy Kucharkiem.
Wykładamy na kotlety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 04.04.2015 18:20
Bardzo fajny przepis :)
monika141 02.04.2015 09:55
pyszny obiadek
misia53 01.04.2015 22:16
bardzo fajny pomysł
monikaT83 01.04.2015 21:24
ale pomysłowy obiadek! pyszności:)
erym 01.04.2015 20:21
moje smaki!
Kluska_87 01.04.2015 18:40
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak