Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane z mięsem
Są dania, które nie potrzebują dodatkowych słów, by zachęcić do ich zrobienia. Kotlety ziemniaczane z mięsem to właśnie jeden z takich przepisów. Danie chociaż czasochłonne to niesamowicie pyszne, sycące i warte pracy.
Kotlety ziemniaczane z mięsem możecie podawać na wiele różnych sposobów. Idealnie sprawdzi się tutaj sos grzybowy lub kwaśna śmietana.
Kroki postępowania
Ugotowane ziemniaki ostudzamy i przekręcamy przez maszynkę.
Z masy kształtujemy kotlety.
Wykładamy nadzienie (mięso mielone smażymy, doprawiamy do smaku i dodajemy starty ser, aż się roztopi i sklei mięso), doprawiamy solą i pieprzem).
Sklejamy i ponownie formujemy kotlet.
Tak robimy z każdym kotletem.
Obtaczamy w bułce tartej. Jeżeli chodzi o smażenie: na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron, raz z jednej raz z drugiej.
Najlepiej smakują z sosem. ja w tym przypadku użyłem sosu pieczarkowego.