Kotlety ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1000 g
  • mąka ziemniaczana

    50 g
  • mąka pszenna

    200 g
  • Majeranek suszony Prymat

  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki zemleć,dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną,jajko,przyprawy.Uformować owalne kotlety(około 10szt.) grubości 1cm.Kotlety obtoczyć w bułce i smażyć z każdej strony na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Najlepiej podawać z sosami,np.grzybowym, i sezonowymi surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat