Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka

    2 szkl
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obieramy i gotujemy tak jak na suche.. gdy ziemniaki są już miękkie wsypujemy mąkę i gotujemy na małym ogniu przez 2-3 minuty, następnie odcedzamy ziemniaki, i tłuczemy, powinna powstać lepka papka z ziemniaków. po utłuczeniu odstawiamy do wystygnięcia, następnie formujemy kotlety i smażymy na złoty kolorek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat