Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety ze świeżego dorsza z kiszoną kapustą...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1,5 kg
bułka 5 kromek/paryska
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat - ile potrzeba
natka pietruszki 1/2 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat - ile potrzeba
olej rzepakowy - ile potrzeba
surówka - w opisie

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety ze świeżego dorsza z kiszoną kapustą...

ze świeżych dorszy usunąć wnętrzności, grzbiet ości, dobrze opłukać mięso i zmielić w maszynce do mięsa, na koniec zmielić kromki bułki paryskiej

do masy zmielonej wbić jajko, dodać kucharka, pokrojoną cebulę, pieprz mielony, natkę pietruszki i wszystko dobrze wyrobić, jeśli masa jest zbyt luźna to dosypać z wyczuciem bułki tartej i wyrobić

formować kotlety mielone, smażyć na bardzo gorącym oleju rzepakowym na rumiano, podać z surówką z kiszonej kapusty

SURÓWKA: kapustę kiszoną 50 dag drobniej pokroić, wymieszać z 1 pokrojoną cebulą, 2 łyżkami cukru, natką pietruszki, pieprzem mielonym do smaku i olejem rzepakowym - pyszne rybne kotlety ze świeżego dorsza, smakują usmażone prosto z patelni ale też i na zimno do pieczywa.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 20.12.2017 12:03
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak