Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wędzonego pstrąga z sadzonym jajkiem Marcina Budynka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 200 g
ziemniaki 200 g
ser feta 60 g
cebula 100 g
jajko 4 szt
sól
pieprz
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wędzonego pstrąga z sadzonym jajkiem Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
Wędzonego pstrąga obrać ze skóry i ości, a następnie zmiksować z ugotowanymi ziemniakami i fetą. Dodać przesmażoną cebulę, jajko i zieleninę, doprawić do smaku i wyrobić na jednolitą masę. Uformować kotleciki i usmażyć na klarowanym maśle. Podawać z jajkiem sadzonym i szklanką maślanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sisterskitchen 03.01.2013 01:16
oj, zjadłoby się :)
babajaga1969 27.12.2012 15:21
pięknie podane
Marta1986 27.12.2012 15:01
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak