Kotlety z wątróbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    1/2 kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • olej do smażenia

    3/4 szklanki
  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

    2 łyżeczki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą i osuszoną wątróbkę, posypać przyprawami. Zostawić na 15 min. Po tym czasie, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju, po kilka minut z każdej strony, aż będzie rumiana i chrupiąca. Podawać gorącą z kwaśnymi surówkami i ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 12.05.2013 13:18
ciekawa propozycja
MAR3STA 24.11.2010 12:20
fajny sposób na wątróbkę!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat