Kotlety z wątróbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • jajo

    1 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 czubata łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbke oczyścić z błon, pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w plasterki. Do malaksera włożyć wątróbke, cebule i jajo oraz wszystkie przyprawy i zmiksować przez chwilę (tak zeby nie było duzych kawałków, ale tez żeby nie wyszła z tego płynna masa). Dodać tyle bułki tartej żeby ciasto miało konsystencję taką jak na racuchy, dokładnie wymieszać. Na gorący olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówka z kwaszonej kapusty lub buraczkami. Ten przepis jest moja modyfikacja przepisu uzytkowniczki Halina07. Oryginał przepisu znajduje się tu: http://www.gotujmy.pl/watrobka-inaczej,przepisy,35816.html

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariposas 16.03.2012 15:21
ciekawy pomysł
ben-ka 02.02.2012 08:45
kiedyś robiłam i są smaczne:)
eli_555 09.10.2011 23:31
robię podobne
Sarenka 06.10.2011 19:29
Robiłam placuszki i by pyszne.
anemon 16.06.2011 07:26
Coś nowego z wątróbki.
pioge7 07.02.2011 09:16
apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat