Kotlety z udek kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • góry udek kurczaka

    5 sztuk
  • Przyprawa do drobiu

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • pieczarki

    5 sztuk
  • żółty ser

    5 plastrów
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mięsa usunąć ostrożnie kości i delikatnie rozbić, posypać przyprawą do drobiu i niewielką ilością tymianku. Patelnie z grubym dnem dobrze rozgrzać i ułożyć na niej mięso, przykryć pokrywką i udusić do miękkości pod koniec odkryć pokrywkę i pozwolić się mięsu zarumienić, na rumiane mięso ułożyć cieniutkie plasterki pieczarek i kilka piórek cebuli, przykryć to grubym plastrem żółtego sera i jeszcze raz przykryć pokrywką na kilka minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna28 08.02.2012 13:10
a jeszcze lepiej smakują:)
anja3107 08.02.2012 11:29
pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat