Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z tilapii z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z tilapii 4 szt
pieczarki 20 dag
bułka czerstwa 1 szt
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
koperek 1 łyżka
masło 5 dag
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z tilapii z pieczarkami

Rybę należy ugotować i odcedzić. Pieczarki oczyścić, pokroić na drobne kawałki i usmażyć na maśle, a pod koniec smażenia dodać pokrojona drobno cebulę. Bułkę czerstwą namoczyć w odrobinie mleka i odcisnąć. Rybę i bułkę zmielić, dodać pieczarki z cebulą, łyżkę posiekanego koperku, jajko i przyprawić do smaku. Wyrobić masę i uformować kotlety, które należy panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 28.08.2016 11:22
ciekawe połączenie ryba + pieczarki, chyba wypróbuję
Ela15 14.01.2016 16:15
bardzo dobre
Czarnula666 17.11.2015 16:50
Fajny przepis na tilapię, którą często jadam! Napewno wypróbuje przepis ;-)
ben-ka 17.11.2015 10:17
Lubię tilapię, ale smażę tylko filety, a Twoje kotleciki bardzo by mi smakowały.
Bernadeta1 16.11.2015 18:06
pyszne takie kotleciki
MAR3STA 16.11.2015 17:13
polecam, pyszne jest takie połączenie
Justi2401 16.11.2015 16:52
Uwielbiam rybne kotleciki :) Ale połączenia ryby i pieczarek jeszcze nie próbowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak