Kotlety z szynki wieprzowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1/2 kg
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyz.
  • jajko

    1 szt.
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 łyz.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z szynki wieprzowej foto
1. Mięso należy pokroić na kotlety. Każdy doprawiamy solą i pieprzem i rozbijamy. Jajko rozbijamy z dodatkiem soli, pieprzu, papryki i przyprawy do wieprzowiny. Każdy kotlet najpierw obtaczamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej.
Krok 2 - Kotlety z szynki wieprzowej foto
2. Kotlety smażymy na rozgrzanej patelni na oleju z każdej strony, aż będą ładnie rumiane.
Krok 3 - Kotlety z szynki wieprzowej foto
3. Gotowe zdejmujemy z patelni i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 19.01.2017 15:04
zawsze pyszne
dodi 18.01.2017 19:56
pyszne kotleciki
gusia1000 18.01.2017 15:53
Lubię je jeść.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat