Kotlety z suszonych grzybów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    10
  • mleko

    0.30 l
  • jaja

    1
  • mąka

    1 dkg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby bez ogonków umyć, namoczyć na kilka godzin w mleku, a potem w nim ugotować. Gorące grzyby ułożyć na deseczce i przyłożyć drugą deseczką by się rozpłaszczyły. Gdy ostygną, osuszyć, posolić, obtoczyć w mące, zanurzyć w rozbitym jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć do zrumienienia z obu stron. Podawać z surówka z jarzyn

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 08.12.2011 21:47
rewelacja
gosia561 17.05.2011 10:26
bardzo ciekawy pomysł
Barbara55 13.04.2011 16:11
lubię wszystko co z grzybami
kielcok1 14.03.2011 15:24
lubię grzyby ale takich kotletów nie jadłem
Tika4444 16.02.2011 08:25
bardzo fajnu przepis
rakow2 30.12.2010 14:40
lubię grzyby jeść a jeszcze bardziej zbierać
IZABELA29 28.08.2010 08:40
uwielbiam grzybki a kotlety z nich zapewne pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat