Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z suszonych grzybów

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Leśne grzyby są niezwykle aromatyczne i zazwyczaj stosuje się je jako dodatek do dań. Ja polecam pyszne kotleciki, w których grzyby grają główną rolę.

Składniki:

Kotlety

grzyby suszone 350 g
masło 82% 100 g
cebule 2 szt.
Cząber suszony Prymat 2 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 2 łyżeczka
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z suszonych grzybów

Dzień przed przed przygotowaniem namaczamy grzyby w wodzie. Po ok. 12 godzinach gotujemy je, aż zmiękną. Po ostudzeniu drobno je kroimy, mieszamy z podsmażoną na odrobinie masła cebulką, bułką namoczoną w mleku, 2 jajkami,cząbrem, solą i pieprzem Prymat.
Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na maśle. Podajemy z konfiturą z borówek lub sosem tatarskim.
Doskonale pasować do nich będą grzanki posmarowane masełkiem czosnkowym i świeży pomidor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak