kotlety z selera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy

    50 dag
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • Musztarda miodowa Prymat

    3 łyżeczki
  • mąka

    3 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    6 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • sól, pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler obrać,pokroić w grube plastry.Zagotować 3 szklanki wody z sokiem z cytryny i solą, gotować około 5 minut,wyjąc.Plastry doprawić solą i pieprzem , posmarować musztardą.Obtoczyć w mące , jajku i bułce. Smażyć na oleju na złoty kolor,podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa111 14.03.2011 14:03
pyszne selerowe,zdrowe kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat