kotlety z selera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • selery

    4
  • płatki owsiane

    0,5 szklanki
  • natka piepruszki lub selera

    2 łyżki
  • jajko

    4
  • cebula

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalać płatki owsiane mlekiem, niech pęcznieją przez ok. godzinę aż staną się gęste. Umyte, oczyszczone i obrane selery zetrzeć na tarce. Posiekać drobno cebulę i zieleninę. Wymieszać placki z ubitymi jajkami, tartą bułką i zieleniną. Doprawić solą i sokiem cytrynowym do smaku.
Z dobrze wymieszanej masy formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 02.12.2011 15:16
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat