Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintja 200 g
cebula 1 szt
koperek pół pęczka
groszek konserwowy 4 łyżki
jajko 1 szt
sól
pieprz
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryby

Kroki postępowania

1
Filet jeśli mamy mrożony to rozmrażamy i odciskamy nadmiar wody. Cebulę kroimy w grubą kostkę. Koper z grubsza siekamy. Nie musimy tego robić dokładnie i na małe kawałki, gdyż wszystko idzie do rozdrabniacza (lub miksera).
Krok 1 - Kotlety z ryby foto
2
Cebulę rybę, koper, i 3 łyżki groszku wkłądamy do rozdrabniacza. Wbijamy do tego jajko, dodajemy sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko miksujemy na dość gładką masę. Odlewamy nadmiar wody.
Krok 2 - Kotlety z ryby foto
3
Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy łyżką masę rybną, formując małe kotleciki. Smażymy z obu stron. Oliwa musi być dobrze rozgrzana. Można zagęścić dosypując do masy 2-3 łyżki bułki tartej, i panierując w bułce. Podawać z makaronem lub ziemniakami i dowolną surówką, posypane łyżką groszku.
Krok 3 - Kotlety z ryby foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogusiaz 14.08.2012 16:10
bardzo smaczne:)
irenka 23.07.2012 21:57
pyszne,bardzo lubię
irenka 23.07.2012 21:57
pyszne,bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak