Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z powidłami sliwkowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety wieprzowe bez kostki 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
masło 2 łyzki
Wywar: 100 ml
Goździki całe Prymat 2 szt
mąka 1 łyzeczka
cukier 1 łyzeczka
sól, pieprz
powidła śliwkowe 1 łyzka
wino czerwone 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z powidłami sliwkowymi

Kotlrty opłukac lekko rozbic tłuczkiem,posypac tarta ułka i zrumienic na masle.Powidła rozprowadzic wywarem dodac cukier,gożdziki,sół make oraz wino i gotowac 5 minut.Sosem zalac kotlety,i dusic razem 20 minut na małym ogniu.Jezeli sos bedzie za gesty,dodac kilka łyzek wody.Podawac z knedlami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak