Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z piersi z papryką, kukurydzą i szczypiorkiem

5.0
(63)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Tradycyjne siekane kotleciki z piersi kurczaka tym razem zrobiłam z kukurydzą mnóstwem świeżego szczypioru, pachnącym koperkiem i z papryką. Wyszły delikatne, pyszne i chrupiące. Podałam z młodymi ziemniaczki, posypanymi koperkiem i tradycyjnie przyrządzoną sałatą że śmietaną.

Składniki:

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
papryka czerwona 0.5 sztuki
kukurydza konserwowa 3 łyżki
majonez 2 łyżki
szczypior 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
koperek świeży 2 łyżki
jajko 1 sztuka
ser żółty 100 gramów
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól 2 szczypty
pieprz 1 szczypta

Dodatkowo:

olej do smażenia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z piersi z papryką, kukurydzą i szczypiorkiem

Koperek, szczypiorek i dymkę drobno posiekać. Paprykę umyć, pozbawić nasion i pokroić w drobną kosteczkę. Piersi kurczaka umyć, osuszyć na ręcznik papierowym i pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na jarzynowej tarce. W misce umieścić wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej łyżką nakładać placuszki, smażyć na małym ogniu z obu stron na złoto. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak