Kotlety z piersi z papryką, kukurydzą i szczypiorkiem

Kotlety z piersi z papryką, kukurydzą i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Tradycyjne siekane kotleciki z piersi kurczaka tym razem zrobiłam z kukurydzą mnóstwem świeżego szczypioru, pachnącym koperkiem i z papryką. Wyszły delikatne, pyszne i chrupiące. Podałam z młodymi ziemniaczki, posypanymi koperkiem i tradycyjnie przyrządzoną sałatą że śmietaną.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • piersi z kurczaka

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    0.5 sztuki
  • kukurydza konserwowa

    3 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • szczypior

    2 łyżki
  • cebula dymka

    2 sztuki
  • koperek świeży

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • ser żółty

    100 gramów
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    1 szczypta

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koperek, szczypiorek i dymkę drobno posiekać. Paprykę umyć, pozbawić nasion i pokroić w drobną kosteczkę. Piersi kurczaka umyć, osuszyć na ręcznik papierowym i pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na jarzynowej tarce. W misce umieścić wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej łyżką nakładać placuszki, smażyć na małym ogniu z obu stron na złoto. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat