Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z piersi kurczaka - tradycyjne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 2 sztuki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat - do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z piersi kurczaka - tradycyjne

Pierś kurczaka umyć i pokroić w plastry. Tłuczkiem do mięsa ubić. Jaja robić i dodać do nich pieprz i sól. Potłuczone kotlety wkładać do jajek, a następnie obtaczać w bułce tartej, następnie przekładać do patelni z rozgrzanym już olejem. Smażyć do zarumienienia. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak