Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z pieczarkami i jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości
pieczarki
jajko
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
koperek
czosnek
cebula
masło

Porada

Ilość składników zależy od ilości przygotowanych kotletów. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z pieczarkami i jajkiem

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na plastry.
Następnie rozbijamy tłuszczem.
Czosnek drobno siekamy.
Mięso solimy pieprzymy i nacieramy czosnkiem układamy kotlety jeden na drugi i odkładamy do lodówki na około godzinę.
Gotowego mięso wyjmujemy z lodówki i panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażymy na złoto brązowy kolor.
Pieczarki myjemy obieramy tniemy na pół a następnie w pół plastry. Cebulę drobno kroimy.
Na patelni rozpuścić masło dodać cebulę pieczarki sól i dusimy do odparowania wody.
Na patelnię wbijamy jajka dodajemy sól pieprz i smażymy aż jajko się zetnie.
Na upieczone mięso układamy pieczarki jajko sadzone koperek i gotowe. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak