Kotlety z pieczarkami i jajkiem

Kotlety z pieczarkami i jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

  • pieczarki

  • jajka

  • sól i pieprz

  • bułka tarta

  • koperek

  • czosnek

  • cebula

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na plastry.
Następnie rozbijamy tłuszczem.
Czosnek drobno siekamy.
Mięso solimy pieprzymy i nacieramy czosnkiem układamy kotlety jeden na drugi i odkładamy do lodówki na około godzinę.
Gotowego mięso wyjmujemy z lodówki i panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażymy na złoto brązowy kolor.
Pieczarki myjemy obieramy tniemy na pół a następnie w pół plastry. Cebulę drobno kroimy.
Na patelni rozpuścić masło dodać cebulę pieczarki sól i dusimy do odparowania wody.
Na patelnię wbijamy jajka dodajemy sól pieprz i smażymy aż jajko się zetnie.
Na upieczone mięso układamy pieczarki jajko sadzone koperek i gotowe. SMACZNEGO
Kasia Pichci
Ilość składników zależy od ilości przygotowanych kotletów. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat