Kotlety z pieczarkami

Kotlety z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • płatki owsiane

    70 dag
  • bulion

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującego się bulionu warzywnego wsypać płatki owsiane i ugotować na gęsto a następnie ostudzić.
Pieczarki oczyścić,wypłukać i pokroić w kosteczkę, następnie usmażyć na maśle mieszając cały czas aż płyn odparuje.Pieczarki ostudzić i połączyć z płatkami, jajkiem oraz posiekaną cebulą dymką- przyparwić do smaku.
Formowac kotlety,obtoczyć je w bułce tartej, smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.Podawać z kapustą kiszoną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat