Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z pęczaku i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt.
cebula 1 szt.
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól do smaku
pęczak 30 dag
grzyby suszone 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z pęczaku i grzybami

Wykonanie:
Suszone grzyby namoczyć dzień wcześniej ugotować i usmażyć z cebulą. Pęcak opłukać i ugotować w osolonym wrzątku około godziny na wolnym ogniu. Ostudzić i zmielić z usmażonymi grzybami z cebulą. Przyprawić, dodać jaja i formować kotlety. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor , polać dowolnym sosem chrzanem na kanapce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manahir 30.03.2013 07:36
smakowicie wygląda
gosia56 29.03.2013 18:36
napewno pyszne takie kotleciki
SmacznaPyza 29.03.2013 16:56
bardzo długo gotujesz tę kaszę - jakie proporcje kaszy i wody do gotowania ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak