Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z peczaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kasza pęczak 1,5 szkl
marchew 1 średnia
seler 1/4 szt
cebula 1 szt
jajko 2 szt
olej 2 łyżki
grzyby suszone 2 szt zmielone
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól i pieprz

Panierka

jajko
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Pieczeń warto przygotować dzień wcześniej, wtedy ładniej się kroi.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z peczaku

Kaszę opłukać, osączyć. Zagotować litr wody, posolić do smaku i wrzucić kaszę. Gotować aż będzie miękka, ostudzić. Warzywa oczyścić, umyć. Cebulę pokroić w kostkę, marchew i selera zetrzeć na małe wiórki. Podsmażyć na oleju, posypać sproszkowanymi grzybami.
Kaszę osączyć z nadmiaru wody, zemleć przez maszynkę.Dodać warzywa, jajka, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Farsz przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Zapiec 45 minut w 180*C. Wystudzić.
Pieczeń pokroić w grubsze plastry , panierować w jajku i bułce, usmażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z pikantną surówką i ostrym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 21.01.2017 11:05
fajny przepis
jan_mag 20.01.2017 19:56
Super pomysł
halina17 20.01.2017 18:09
Dobre kotlety.
Aleksandra/Olcia 20.01.2017 16:55
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak