Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt
sól
pieeprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej
koperek
kapusta pekińska 4 liście
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z papryką

Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. 3-4 liście kapusty pekińskiej drobno szatkujemy. Mięso mieszamy z jajkiem, bułką tartą. Przyprawiamy solą, pieprzem świeżo zmeilonym i koperkiem. Paprykę mieszamy z posiekanymi liśćmi kapusty. Z mięsnej masy formujemy płaskie placki nakładamy na każdy trochę kapusty z papryką i zamykamy farsz w śroku formuując podłużne kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu wykładamy na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.06.2016 21:27
Wyglądają pysznie
Magula 04.03.2014 17:38
Polecam dla urozmaicenia
Ada-Gaba 04.03.2014 08:28
smaczna propozycja
IKrakowianka 05.08.2013 17:11
rewelacyjne kotlety
Danost 10.01.2013 22:37
pycha
Dorian 28.08.2012 08:06
pyszne
Joanna46 22.07.2012 20:42
No ciekawe jak smakują.
czekoladka_m 22.07.2012 17:56
fajne, z papryką nie robiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak