Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z niespodzianką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 400 g
bułka czerstwa 200 g
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
cebula 100 g
sól i pieprz
wieprzowina 600 (łopatka)
ser żółty 100 (tarty)
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z niespodzianką

Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki.

Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.

Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na części tłuszczu.

Mięso, bułkę i cebulę zemleć w maszynce.

Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać.

Z masy mięsnej formować kotlety, w środek kłaść po trochu sera żółtego, uformować kotlety i obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak