Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z morszczuka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka ok.60-70dag
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula duża
mleko 2 łyżki
słonina 10dag
natka pietruszki
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z morszczuka

Filety rozmrozić, opłukać i osuszyć. Cebulę i słoninę pokroić na drobne kawałki i zmielić razem z rybą. Do masy dodać bułkę tartą, jajko, mleko i garść natki (świeżej lub suszonej). Doprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Mokrymi dłońmi formować kotlety i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 04.10.2012 09:26
ciekawy przepis
adelajda 04.10.2012 09:20
uwielbiam kotlety z ryb !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak