Kotlety z mięsa rosołowego kaczego

Kotlety z mięsa rosołowego kaczego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebuliki wiosenne ze szczypipr

    2
  • ząbki czosnku

    3
  • olej rzepakowy

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do pbtoczenia
  • kaczka

    400 mięso z rosołu
  • chleb czerstwy

    300 g
  • białko

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z mięsa rosołowego kaczego foto
Mięso (bez kosteczek i chrząstek ) rozdrobnić blenderem.Chleb namoczyć w wodzie i mleku,odcisnąć.Mięso połączyć z chlebem,dodać białka (zostały mi z pieczenia ciasteczek) oraz przyprawy,posiekaną cebulkę oraz szczypiorek i przeciśnięty przez praskę czosnek.Można sobie również doprawić według swojego smaku.Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Kotlety z mięsa rosołowego kaczego foto
Z powstałej masy odrywać mniejsze kawałki i formować kule jak na kotlety.Każdą kulkę mięsną obtaczać w bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety z mięsa rosołowego kaczego foto
Smażyć z obu stron żeby kotlety się łądnie zrumieniły.Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Kotlety z mięsa rosołowego kaczego foto
Podawać z ziemniakami i sałatką.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 13.10.2013 11:35
bardzo smaczne kotleciki:-)
Aneta27 06.02.2013 21:56
Dziękuję:) U nas również brak chętnych na rosołowe mięso więc takie kotleciki to jest świetna sprawa.Mięso kacze jest trochę inne od tego z kurczaka i kotlety też maja inny smak więc zawsze to jakieś urozmaicenie:)
Mysiunia 06.02.2013 20:41
też tak czasem robię, takie kotleciki są jeszcze lepsze niż z surowego mięsa :)
misia53 06.02.2013 19:52
pomysłowo , ekonomicznie i smacznie....
Monika58 06.02.2013 14:05
smaczny pomysł na wykorzystanie mięsa
Zdzisław 06.02.2013 13:42
dobre
Renataj 06.02.2013 13:23
Świetny pomysł na wykorzystanie gotowanego mięsa, na które w moim domu nie ma chętnych.
gosia56 06.02.2013 12:07
napewno pyszne
Poison1988 06.02.2013 12:00
z takiego mięska jeszcze nie jadłam. Ładnie podane :)
Barbara/zuza22_85 06.02.2013 11:13
nigdy nie jadłam ale apetycznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat