Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z martadeli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Martadela 0.5 kg.
jajko 2 szt.
olej do smażenia
pieprz do smaku
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z martadeli

Martadelę kroimy w plastry ok. 1.5 cm.Jaja roztrzepujemy,dodajemy czosnej,sól i pieprz do smaku.Obtaczamy w nich plastry martadeli.Panierujemy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.Można podawać z ziemniakami i dowolną surówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 18.07.2013 07:30
Fajny pomysł :)
dianix 24.10.2012 21:16
a ja robilam osttanio
Konczi 24.10.2012 11:24
lubię je :) robię czasami gdy pomysłu na obiad brak
manaika 24.10.2012 10:07
jak u babci:)
EWI 24.10.2012 09:37
też tak robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak