Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z lopatki wieprzowej duszone w ziolach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lopaka wiperzowa 1/2 kg
majeranek 1 lyzeczka
tymianek 1 lyzeczka
natka pietruszki 1 lyzeczka
koperek 1 lyzeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 lyzeczki
olej 6 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z lopatki wieprzowej duszone w ziolach

Z oleju i ziol oraz papryki robimy marynate. Łopatke kroimy na plastry cienkie. Oproszamy sola i pieprzem. Wkladamy do marynaty i odstawiamy na pol godziny. Na folie aluminiowa wykladamy plastry lopatki razem z ziolami i olejem. Zawijamy szczelnie i pieczemy ok. 20 minut w rozgrzanym min. 180 st. piekarniku. Smaczego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.11.2013 10:16
ciekawa propozycja
Katarzyna59 15.06.2013 06:44
pyszności!
dorotka0000025 27.10.2012 10:16
dziekuje i polecam - misko tansze niz schabowy i smakuje swietnie
dorotka0000025 27.10.2012 10:16
dziekuje i polecam - misko tansze niz schabowy i smakuje swietnie
Poison1988 25.10.2012 18:06
ale pyszności :) Uwielbiam takie kotleciki niestety nie często są na moim stole :(
beatkaa153 25.10.2012 16:44
smaczne też ubijam różne mięsa na kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak