Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z kury z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kury 4 sztuki
mąka 3 łyżki
sól
pieprz
masło 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z kury z rusztu

filety gotuję przez 10 minut we wrzącej i osolonej wodzie. Chłodzę je i zbijam tłuczkiem, a następnie oprószam solą i pieprzem . W końcu panieruje filety w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Piekę filety na rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony, a na końcu kładę na nich trochę masła i podaję !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 27.07.2012 13:35
drób jest wdzięcznym mięskiem
andżelika1 25.07.2012 20:22
w ogródku lub na balkonie - przy życzliwych sąsiadach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak