Kotlety z kury

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • mleko

    1 szklanka
  • masło

    1 łyżka
  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • białko

    2 sztuki
  • sól

    według uznania
  • suchary

    według uznania
  • bagietka

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś drobno posiekać, posolić i dodać 1/2 bułki francuskiej wymoczonej w mleku, trochę masła, 3 żółtka, wymieszać na końcu dodać pianę ubitą z białek, formować kotlety, posypać pokruszonym sucharem i smażyć na roztopionym maśle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat