Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kurczaka z parmezanem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt (po 200 g)
parmezan starty 20 g
jajko 2 szt
mąka 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej rzepakowy 10 łyżek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kurczaka z parmezanem

Filety oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Lekko rozbijamy.

Parmezan ścieramy na drobnych oczkach. Filety oprószamy najpierw w z jednej strony, rozbijamy (najlepiej przez folię spożywczą), następnie z drugiej strony, również rozbijamy.

Jajka rozmącamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Filety obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 11.03.2016 21:24
Bardzo lubię kotlety w takim wydaniu :)
Renata9 11.03.2016 21:22
Smaczne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak