Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kaszy jęczmiennej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
twaróg 1 szklanka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kaszy jęczmiennej

Kaszę wypłukać i gotować około 20 minut w osolonej wodzie. 1 jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w małą kostkę. Już ugotowaną kaszę połączyć z utartym twarogiem, pokrojoną na drobno cebulą i wbić tam całe świeże jajko. Doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem. Połączyć ze sobą wszystkie składniki dokładnie mieszając. Uformować małe, płaskie kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Rozgrzać olej na patelni i smażyć aż skórka zbrązowieje. Podawać z sosem grzybowym lub sałatą ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.01.2013 20:55
dobry pomysł z kaszą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak