Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
5-6 sztuk
-
kasza jaglana
100 gram -
cebula
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
mąka
1 łyżka -
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
curry
1/2 łyżeczki -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
2-3 szczypty -
sól i pieprz
Dodatkowo
-
mąka
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

(*) Ja użyłam kaszy w saszetkach, ale jeśli posiadacie sypką to należy ją dokładnie opłukać w zimnej wodzie (aby pozbyć się goryczki), a następnie zalać wrzątkiem i gotować 15 minut pod przykryciem, później odstawić na 10 minut, aby doszła.
Proporcja kaszy i wody to 1:2,5.
Kaszy nie mieszać podczas gotowania, ponieważ zrobi się z niej papka.


Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
(Masa powinna być dość zwarta i nierozpadająca się.)


(Powinny być zarumienione.)
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się