Kotlety z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i oliwkami

Kotlety z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 woreczek
  • suszone pomidory

    3/4 małego słoika
  • Oliwki kalamata

    10 szt
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • chili

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    pół łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    pół łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia kotletów
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotlety z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i oliwkami

Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem i gotujemy prze 15 minut. Kasza nie może być ugotowana na sypko, ponieważ w tedy nasze kotlety się nie połączą. Suszone pomidory kroimy w kostkę, oliwki przekrawamy na pół i dodajemy do kaszy. Do kotletów użyłam oliwek kalamata, ale możecie użyć dowolnego rodzaju. Do kaszy dodajemy posiekaną natkę pietruszki, wyciśnięty czosnek, sos sojowy i przyprawiamy do smaku. Następnie formujemy dowolnej wielkości kotlety. Uformowane kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Usmażone kotlety kładziemy na papierowym ręczniku, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Kotleciki podajemy z ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Edita 24.05.2017 19:05
pyszne
Krystyna32 20.05.2017 09:32
smaczne kotlety
Renataj 19.05.2017 22:56
Apetyczne danie:)
IKrakowianka 19.05.2017 22:15
świetny pomysł na kotlety
Bernadeta1 19.05.2017 21:00
na pewno smaczne
Lis 19.05.2017 20:38
Smakowity pomysł:)
halina17 19.05.2017 20:16
Dobry przepis.
Janina 19.05.2017 16:37
Fajny pomysł;))
2milutka 19.05.2017 13:30
Smacznie wyglądają :)
Franciszek 19.05.2017 13:15
pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat