Kotlety z kaszy jaglanej z papryką i natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szk
  • papryka czerwona

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • czosnek

    1 ząbek
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną zagotować do miękkości i ostudzić, paprykę pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać, czosnek przeciskam przez praskę. Składniki połączyć oraz dodać bułkę tartą, jajko, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki które następnie spłaszczać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 25.07.2016 15:01
fajne kotleciki
IKrakowianka 22.03.2016 20:29
pomysłowe kotlety
gosia56 22.03.2016 10:49
bardzo lubię takie kotlety
Marta1986 22.03.2016 10:22
apetycznie wyglądają
Grazyna0211 22.03.2016 10:16
smaczne kotleciki
KORAL 22.03.2016 08:44
Ciekawe kotleciki
kd045 22.03.2016 07:47
Smaczny pomysł na obiad
jagoda5913 22.03.2016 00:39
dobry pomysł
Róża1 21.03.2016 23:09
na pewno przepyszne :-)
wwwiolka 21.03.2016 21:41
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat