Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    150 g
  • twaróg

    100 g
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • płatki owsiane

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu foto
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju.
Krok 2 - Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu foto
Kaszę mieszamy z twarogiem, jajkiem, cebulą. Masę doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 3 - Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu foto
Z masy formujemy małe kotleciki i panierujemy je w bułce tartej i płatkach.
Krok 4 - Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu foto
Jeśli kotleciki się rozpadają można dodać do masy bułki tartej. Kotleciki smażymy na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 09.02.2014 17:15
o, widzę że coś dla mnie :)
Alex_M 07.02.2014 11:23
fajne kotleciki :)
Magula 31.01.2014 20:56
Mniam ja wcześniej tego połączenia nie znałam, ale jest pyszne.
Mniam 30.01.2014 09:35
To coś dla mnie :) do tej pory takie połączenie smaków jadłam w pierogach. Kotleciki wspaniale muszą smakować.
pawel123 30.01.2014 07:40
fajny przepis
halina17 30.01.2014 00:10
Lubię takie kotleciki.
norweska20 30.01.2014 00:09
wypróbuje..przepis zachęca
Maria Magdalena 29.01.2014 23:31
U nas wczoraj były na obiad :) Bardzo lubimy :)
smakołyk 29.01.2014 23:13
Napewno smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat