Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 200 g
pieczarki 100 g
jaja 2 szt
pietruszka zielona
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
pieprz
sól
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu przelać zimną wodą i odstawić do ścieknięcia wody. Na oleju podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i dodać obrane i pokrojone pieczarki. Ser zetrzeć na tarce do jarzyn na dużych oczkach. Wszystkie składniki połączyć ze sobą czyli kaszę, pieczarki z cebulką, ser żółty i pokrojoną natkę pietruszki. Dodać dwa jajka, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę i wymieszać masę. Formować małe kotlety i smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Podawać ciepłe z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 20.02.2013 09:33
planujedzis zrobic
adelajda 10.01.2013 10:11
smakowicie wyglądają !
Mysiunia 09.01.2013 20:26
wczoraj robilam z serem i wszyscy się nimi zajadali :) Z pieczarkami też bardzo dobrze muszą smakować :)
tessinka 09.01.2013 19:18
moja mama robi podobne, muszę kiedyś dopytać co i jak i zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak