Kotlety z kaszy gryczanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

    100 gram
  • ser biały

    250 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na półsypko.Ser zmielić i wymieszać z kaszą.Wbić jajko,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Z tak przygotowanej masy formować okrągłe kotlety.Obtoczyć w bułce tartej,lekko spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Po usmażeniu wstawić na kilka minut do piekarnika, żeby doszły.Podawać z dodatkiem sosu grzybowego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justa32 25.09.2013 21:46
a to ciekawe,takich nie jadłam
kate.500 26.05.2013 22:12
super smaczne
ankaryba 08.04.2013 08:14
smaczne :-)
kuklik 25.03.2013 18:56
świetny pomysł na bezmięsny obiad
Krystyna32 18.09.2012 09:07
super
radosna29 13.02.2012 21:20
fajny przepis
Wafelek2601 14.11.2011 19:22
pycha
traktorek 27.04.2011 10:36
ciekawe
ben-ka 20.04.2011 08:50
podobne jak mój farsz do pierogów:)
IZABELA29 12.04.2011 14:13
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat