Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kaszą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
szpinak mrożony 30 dag
pomidory suszone Smak 6 sztuka
suszone pomidory z czosnkiem 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
sezam 2 łyżka
olej rzepakowy
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kaszą

Szpinak rozmrażamy, odciskamy nadmiar wody i siekamy na średniej wielkości kawałki.

Kaszę jaglaną wsypujemy na drobne sitko. Przepłukujemy zimną wodą, a następnie wrzątkiem.

Do kaszy wlewamy 2,5 szklanki wrzącej lekko osolonej wody i gotujemy ją do miękkości, kilka razy w tym czasie mieszając. Kaszę hartujemy zimną wodą.

Dodajemy posiekany szpinak, pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory oraz pomidory suszone z czosnkiem. Dokładnie wyrabiamy masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Bułkę tartą mieszamy z sezamem.

Z masy formujemy płaskie okrągłe kotlety. Panierujemy je w bułce zmieszanej z sezamem.

Smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 05.05.2014 12:39
jak dla mnie super!!
Kuchenka 04.05.2014 20:53
bardzo fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak