Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 600-700 g
cebula 1 szt.
mleko
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli

Karkówkę kroimy na grubsze plastry na kotlety - po ok. 150 g każdy.
Lekko rozbijamy.
Mleko wlewamy do miski, dodajemy cebulę pokrojoną w krążki, doprawiamy solą i pieprzem.
Kotlety z karkówki marynujemy w mleku i cebuli przez kilka godzin, najlepiej pozostawić na noc w lodówce.
Po tym czasie kotlety odsączamy i lekko osuszamy papierowym ręcznikiem.
Przyprawiamy delikatnie solą, pieprzem i roztartymi ziarenkami kolendry w moździerzu.
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażmy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 19.06.2016 20:30
Cieszę się, że przypadła Wam do gustu moja propozycja podania karkówki!
Wiktoria29 17.06.2016 20:57
muszę spróbwać
iziona 17.06.2016 19:51
Takie coś to ja lubię :)
MAR3STA 16.06.2016 22:12
smaczny obiadek
norweska20 16.06.2016 21:59
chętnie bym zjadła
Urszula Świeca 16.06.2016 21:56
Pyszne kotleciki.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak