Kotlety z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    8 dużych liści
  • szynka gotowana

    8 plastrów
  • ser żółty

    8 plastrów
  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    3
  • śmietana 12%

    1 łyżka
  • oregano

  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście lekko obgotowałem w osolonej wodzie ,osączyłem. Na każdym liściu ułożyłem plasterek szynki i sera ,posypałem oregano. Złożyłem na pół. Jajka ubiłem ze śmietaną ,szczyptą soli i pieprzu. Panierowałem w jajkach ,mące ,jeszcze raz w jajkach i bułce tartej. Smażyłem na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ggosienka68 02.12.2014 15:16
Ty to masz pomysły :)
Anna133 24.11.2014 13:23
a ja robiłam kiedyś z włoskiej kapusty, smak super, musze i to wypróbować
2milutka 24.11.2014 13:21
ciekawy przepis!
Malinka 24.11.2014 12:00
Bardzo nowatorski sposób na pekinkę, super!
Konczi 24.11.2014 11:35
pomysł godny uwagi - super
IlonaAlbertos 24.11.2014 11:01
Ciekawy pomysł.
Marta Ryżek-Kalkowska 24.11.2014 10:19
No no jak ty to sprytnie wymyśliłeś - podoba mi się ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat