Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kapusty pekińskiej

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 8 dużych liści
szynka gotowana 8 plastrów
ser żółty 8 plastrów
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 3
śmietana 12% 1 łyżka
oregano
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kapusty pekińskiej

Liście lekko obgotowałem w osolonej wodzie ,osączyłem. Na każdym liściu ułożyłem plasterek szynki i sera ,posypałem oregano. Złożyłem na pół. Jajka ubiłem ze śmietaną ,szczyptą soli i pieprzu. Panierowałem w jajkach ,mące ,jeszcze raz w jajkach i bułce tartej. Smażyłem na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 02.12.2014 15:16
Ty to masz pomysły :)
Anna133 24.11.2014 13:23
a ja robiłam kiedyś z włoskiej kapusty, smak super, musze i to wypróbować
2milutka 24.11.2014 13:21
ciekawy przepis!
Malinka 24.11.2014 12:00
Bardzo nowatorski sposób na pekinkę, super!
Konczi 24.11.2014 11:35
pomysł godny uwagi - super
IlonaAlbertos 24.11.2014 11:01
Ciekawy pomysł.
Marta Ryżek-Kalkowska 24.11.2014 10:19
No no jak ty to sprytnie wymyśliłeś - podoba mi się ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak