kotlety z kapustą duszone w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • kapusta biała

    200 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • śmietana 12%

    200 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobniutko siekamy dodajemy , do niej mięso , jajko, bułkę tartą i przyprawy wyrabiamy masę , formujemy kotlety,które obsmażamy po minucie z każdej strony układamy w garnku. Gotujemy pół litra wody z koncentratem i śmietaną , przyprawiamy solą i pieprzem ,zalewamy kotlety, dusimy 20 minut,

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat