Kotlety z kani panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka 4 łyżki

  • sól do smaku

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 szt.
  • kanie

    8 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Duże, dorodne, rozłożyste kanie oczyszczamy i płuczemy.Solimy z obu stron. Każdy kapelusz obtaczamy najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku a następnie w tartej bułce. Smażymy na maśle lub oleju z obu stron po kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 12.01.2012 11:26
smaczne:)
Wacław 20.09.2011 12:13
pychota,szkoda że tak trudno je znależśc
m1monika 02.08.2011 11:40
pyszota
Beata73 24.02.2011 17:03
wspaniałe!
Mati13 28.12.2010 20:38
świetnie!
Łucja1 27.10.2010 15:38
lepsze od schabowych!
pacpaw 18.10.2010 15:23
nie wiem czy też macie ten problem ale kanie strasznie dużo piją mi tłuszczu. normalnie jak gąbka
mamusia1 15.10.2010 09:47
w tym roku nie znalazłam w lesie, a kupić nie mam gdzie!
Dorota76 12.10.2010 22:45
dawno nie jadłam a tak bardzo lubię
anna186 09.10.2010 15:49
uwielbiam kotlety z kani

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat