Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kalafiora i brokuła z koperkiem

5.0
(34)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 200 g
kalafior 200 g
czosnek 2 zabki
koper świeży 4 lyzki
mąka pszenna 3 lyzki
jajko 1 szt
pieprz do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia kotletow
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kalafiora i brokuła z koperkiem

Kalafiora i brokuła zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, dusimy tłuczkiem do ziemniaków i odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jajko, mąkę, posiekany koperek, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy do smaku. Formujemy kotlety dowolnej wielkości i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.02.2017 14:36
same pyszności
Wacław 07.02.2017 10:14
bardzo pyszne kotleciki :-)
Beatris 07.02.2017 09:59
Pyszne kotleciki, chętnie zjadłabym takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak