Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kalafiora

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2,5 szkl
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kalafiora

Kalafiora dokładnie myjemy, dzielimy na różyczki, a następnie gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu kalafiora odcedzamy, rozgniatamy dokładnie widelcem. Dodajemy jajka oraz bułkę tartą. Ma jej być tyle, aby masa była zwarta. Całość solimy oraz pieprzymy do smaku i dokładnie wyrabiamy dłońmi. Z wyrobionej masy formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak