kotlety z kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    0,5 szt
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować pół kalafiora w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzonego kalafiora drobno pokroić i wymieszać z bułką tartą, mąką, jajkiem, cebulą posiekaną i przyprawy. Z przypraw może to być: sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa uniwersalna. Uformowane kotlety należy smażyć na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marta34 26.06.2012 10:33
SUPER
EWI 07.06.2012 20:05
pycha
Dorota59 07.06.2012 20:00
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat